Keramiek

De natuur spreekt tot mijn verbeelding. Toen ik een anker zocht in mijn leven heb ik me op het maken van bomen gestort. Deze boom staat bij de ake voor de deur, te wachten tot zijn takken verder ontspruiten in de lente. De takken worden gemaakt door gebruikte kwasten en potloden te bevestigen aan de takken van deze keramiekboom.

Acryl op doek

Ook bij dit drieluik is de boom het centrale onderwerp. Een boom met eigen persoonlijkheid deze keer. Diep geworteld en stevig op zijn benen, een stam die duizenden gezichten kent en de takken die mee waaien in de wind.

Kr8boom

Nog een derde boom, nog een ander materiaal. Deze keer een boom van cement, een boom met een bijzonder verhaal.

Er waren eens, lang geleden, een paar ondernemers die het leuk vonden om hun kennis te delen met andere ondernemers die dat leuk vonden. Door op deze manier de krachten te bundelen zouden ze nog sterker worden. Zo gezegd, zo gedaan, en ze zijn op zoek gegaan naar een ’thuis’ voor hun plannen. Dat vonden ze afgelopen zomer in het oude belastingkantoor in Hoogeveen. Tijdens de aanloopperiode is er gesproken over het presenteren van iedere afzonderlijke zelfstandig ondernemer en de boom die bij de ake in de tuin staat werd daar zeer geschikt voor geacht. Helaas, deze was al vergeven en verankerd maar niet getreurd, er is een nieuwe boom gebouwd speciaal voor dit doel. De takken staan symbool voor de diverse ondernemers die ieder hun eigen ding doen. De stam staat voor de kracht van samenwerking, de eenheid die er dan ontstaat, nog vele malen sterker dan de individu.

Vrije Vogels

Na bovenstaande expressieve uitingen en een bezoekje aan het Taribush Kuna festival vond ik het wel eens tijd worden om mezelf niet enkel als dochter van een kunstenaar te zien maar als kunstenaar. Ik mag graag groot werken en met het festival in gedachten heb ik mijn fantasie de vrije loop gelaten. Na alle veranderingen die ik in de afgelopen jaren heb meegemaakt voel ik me vrij. Ik voel me in mijn element. Tijd voor vrije vogels dus…