Wie ben ik?

 

Sandra, moeder, echtgenoot, dochter van een kunstenaar. Tijdens mijn jeugd heb ik de mogelijkheid gehad om van allerlei materialen uit te proberen. Hadden we het niet thuis, dan was het wel op het creatieve centrum waar mijn moeder les gaf.

Ik ben op mijn 16e de opleiding activiteitenbegeleiding gaan doen. Tijdens mijn stage was iedereen heerlijk bezig, en ik mocht de borduurwerkjes afwerken. Dat had in mijn jonge ogen niets met het creatieve proces te maken, dus dat ging hem niet worden.

Vervolgens ben ik de opleiding tot ambachtelijk pottenbakker gaan volgen aan de ambachtsschool in Gouda, een van de laatste jaren dat het nog een dagopleiding was. Er zaten cursisten uit heel het land in onze klas en ik had mazzel. Ik ben opgegroeid in Gouda en de school was twee straten bij ons vandaan. Mijn moeder heeft de avondopleiding daar gedaan en later, toen ik mijn diploma in ontvangst nam, is haar gevraagd om les te komen geven op de ambachtsschool. Dromend van een eigen bedrijf heb ik het kleien geromantiseerd